کامپوزیت چیست؟

کامپوزیت

کامپوزیت دندان ماده ای خمیری شکل و نسبتا محکم می باشد که در تیوپ های مخصوص نگهداری می شود و به منظور اصلاح رنگ و یا پوشش دندان های آسیب دیده بر روی دندان ها نصب می شود. ماده کامپوزیت با درجات مختلف از ضریب شکستگی، پولیش پذیری و استحکام طراحی و ساخته و توسط دندانپزشک روی دندان فرم داده می شود و بوسیله دستگاه با تابش نور آبی روی دندان تنظیم میشود.

 

  • انواع کامپوزیت

کامپوزیت انواع مختلفی دارد که با توجه به نوع دندان، سلیقه مراجعه کننده و پیشنهاد دندانپزشک می توان از آنها استفاده کرد

1- کامپوزیت درشت دانه یا ماکروفیل:

این کامپوزیت اولین نوع کامپوزیت ها می باشد که حاوی ذراتی از 10 میکرومتر تا 50 میکرومتر می باشد و در مقایسه با انواع کامپوزیت امروزی بزرگتر بوده و از مقاومت بالایی برخوردار می باشد.

2-  کامپوزیت ریزدانه یا میکروفیل:

کامپوزیت ریزدانه نسل جدید پس از کامپوزیت های ماکروفیل می باشد که در سال 1970 وارد بازار شده است که دارای ذرات کوچکتر از 100 نانومتر می باشد این کامپوزیت در مقایسه با کامپوزیت درشت دانه از مقاومت پایینی برخوردار بوده و از مزیت های آن می توان به سهولت در پولیش زدن و صاف بودن سطح ترمیمی آن اشاره نمود.

3- هیبرید، میکروهیبرید و نانوهیبرید:

ذرات این کامپوزیت از 10 الی 50 میکرومتر بوده و دارای فیلر بالایی می باشند که این امر سبب افزایش مقاومت آن ها در مقابل ساییدگی می شود البته به مرور زمان به دلیل استهلاک، زیبایی خود را از دست می دهد.

 

4- نانو کامپوزیت ها:

نانو کامپوزیت ها نسل جدید این ماده می باشد که از تجمع ذرات کوچکتر به ذرات بزرگتر تبدیل شده است از این رو قابلیت و استحکان نسل جدید کامپوزیت ها در مقایسه با نسل قدیم بسیار ربالا می باشد.

  • مراحل کامپوزیت

– دندان ها به صورت کامل تمیز شده و نباید جرمی بر روی دندان مشاهده شود.

–  دندان های کاملا خشک شده و هیچ گونه بزاق، خون و رطوبت روی دندان های دیده نشود.

–  با استفاده از مواد اسیدی سطح جلوی دندان را متخلخل می کنند تا دندان های آماده برای نصب، کامپوزیت شود هم چنین این کار در چسبیدن قالب کامپوزیت بسیار موثر می باشد.

–  چسب مخصوص بر روی دندان ها زده شده و مواد خمیری روی دندان ها قرار داده می شود.

–  در مرحله بعدی پرتو نوری را با طول موج مخصوص به کامپوزیت ونیر تابانده می شود.

–  در آخر برای رسیدن به فرم دلخواه از پولیش کامپوزیت استفاده می شود.

 

نکته مهم در خصوص کامپوزیت دندان، انتخاب کاندیدای مناسب برای انجام این کار است. این روش یک روش درمانی و زیبایی برای افرادی است که مشکلاتی جزئی دارند و از سلامت عمومی دهان و لثه برخوردارند؛ عفونت لثه و دندان‌های به‌ شدت پوسیده، شکسته و خراب ندارند. کامپوزیت برای ترمیم جزئی دندان مثل شکستگی‌های کوچک، برطرف‌کردن لکه و زردی، پرکردن دندان، کاهش فاصله بین دندان‌ها، ترمیم ساییدگی دندان و مواردی از این دست انجام می‌شود و نداشتن مشکلات جدی در دندان ها و لثه ها در نتیجه ی کار بسیار مؤثر است.

 

ما در الترادنتال با بهره گیری از کادر متخصص و مجرب و با استفاده از به روزترین و بهترین تجهیزات و مواد اولیه در تلاشیم تا تجربه ای خوب و نتیجه ای رضایت بخش برای شما رقم بزنیم.

برای مشاهده ی نمونه کارها و آشنایی بیشتر با مجموعه ی ما کلیک کنید.

اشتراک گذاری :
دیدگاه خود را بنویسید

تماس برای مشاوره رایگان